Fellestur til Ukens post

Postet av Tormod Skilag den 4. Aug 2019

Fellestur til Gålå 30 juli samla 8 stk. Ruskevær og ferietid er kanskje grunn til lite frammøte. Men uansett så hadde vi som møtte opp, ein fin tur. Og vi gjekk heile runda og klypte 6 poster. Her ved post 24.

Etterpå drakk vi kaffe og åt niste på skistugu. Takk for turen.

Neste fellestur går til Breistulen, dato 6.august. Bilde frå lavvoen med nydeleg utsikt.

1.fellestur til "Ukens post"

Postet av Tormod Skilag den 20. Jun 2019

Tysdag 18.juni  var vi i gang med fellesturer. Fyrst ut var tur på Sorperokartet. Totalt 6 poster vart klypt. Dette er ein lett tur som passer godt for den " yngre garde ".  Denne turen kan dei små godt gå mange gonger. Det er berre å starte på forskjellige plasser. Da blir det ein ny tur.

Ved post 6 er det bord og benker for ein pust i bakken. Og i kveld var grillen varm så da passa det godt å grille medbrakte pølser. Når været i tillegg var godt og varmt, vart det ein topp tur. 


Tek med ein liten rapport fra O-løpet på Tunebuhaugen 19.juni. Her fra startområdet. 13 stk deltok. Det er plass til mange fleire, og dette er ein utruleg fin form for trim. Det er alltid enkle løyper for dei yngste. Og om du er usikker i terrenget, kan vi hjelpe til med veiledning og følge om du vil.

Da må eg berre reklamere for løpet på Kvam 26.juni. Starten blir i området til høgre forbi Kvamshytta. Det er merka fra Kvam sentrum. Velkommen .UKENS POST - fellestur

Postet av Tormod Skilag den 14. Jun 2019

I år har vi satt opp 6 fellesturer til utvalgte turmål.

OBS: ENDRING AV PLANLAGT TUR TIL GAPAHUKEN den 15.juni.  Det blir ikkje kaffe i gapahuken, men vi blir å finne på Peer Gynt senteret mellom 10 - 14. Her kan du "slå av ein prat", kjøpe tur-o konvolutt og and  og kanskje blir det ein kaffetår her.  

Programmet videre er slik:  

Tysdag 18.juni : Rundtur i Sorperoa. Møteplass ved lysløypa kl 18. Avslutning på Høgmolykkja. Der blir det fyra opp på grillen, så da kan du f.eks kan ta med pølser , evt anna kveldsmat. 

Tysdag 25.juni : Kløyvdalen. 6 poster. Vi bestemmer undervegs kor mange poster vi vil klyppe. Avreise fra Vinstrahallen kl 18

Tysdag 30.juli: Gålå.  6 poster. Avreise fra Vinstrahallen kl 18

Tysdag 6.august:  Gamle Breistulvegen.  3 poster. Naturleg samlingsplass er ved lavvoen. Dette er nytt kart . Avreise fra Vinstrahallen kl 18

Tysdag 13.aug:  Gamle sæterråk.  Rundtur i Grindberga. 4-5 poster, det bestemmer vi undervegs. Avreise fra Vinstrahallen kl 18

SØNDAG 25.august :   Kvitskriuprestane og Reiret.  Avreise fra Vinstrahallen kl 12.  Årets siste fellestur

Det er med turleder/kjentmann på alle turer. Ta med mat og kaffe.  

Vi lover kaffe og kringle " ved eit anna høve" !!

( Bildet er fra stikrysset og post 27 )
Siste fellestur

Postet av Tormod Skilag den 27. Aug 2018

Bilde fra toppen av Elbjørshaugen,

Heidalsmuen, Ruten og andre topper rundt oss var dekt av eit kvitt pudder i dag. 

Datoen er 26.august og siste fellestur til Ukens O-post. Turmål var Ramstjønn.  5 stk vart med på turen fra Vinstra, 1 kjørte via Slangen og gjekk inn til tjønna. Mange var nok skremt av ruskeværet fra morgonen av. Men det klårna opp og vart heilt topp.

Vi kjørte via Skåbu, og var innom Elbjørshaugen før vi kjørte vidare til Ruten og Ramstjønn. Vi tok kafferast her i fin haustsol. Og på siste turen er det tradisjon for å dele ut /trekke  litt overraskelser. Slik vart det i år også. Mange vinnere var ikkje med på turen. Ser du navnet ditt her, kan du ta kontakt.

Gavekort kr 500 fra Sport-1: Solvor Eide.  

Tursett: Marie Underdalshaugen. 

Trekopp: Tea Holen, Iver Holen, Halvor,Sigrid og Torger Masseng. Ane Oline Rønshaugen

Lysstav: Tea Holen

Bilde: Fra naustet ved Ramstjønn. 

Enkelte avslutta med lunch på Ruten Fjellstue og klypping av 6 poster ved Tjyrubua. Det vart ein topp dag og masse frisk luft

Det går fort til Tur-O postane skal ned att. Vi forlenger fristen til 16. sept, Da starter vi å ta ned att postane. Alt må vera fjerna før elgjakta 25.sept.   Men du har enda god tid om du mangler postklypp.   
Siste fellestur til "Ukens post" for i år

Postet av Tormod Skilag den 23. Aug 2018

Søndag 26. aug er siste fellesturen. Turmål er Ramstjønn (post49) ved Ruten Fjellstue. Regner med at vi kjører "om Skåbu" og stopper for å ta turen oppom Elbjørshaugen ( post 39 )

Så videre til Ruten. Vi har fått lov å parkere inne på området. Stien til tjønna går ned nord for husa på Ruten. Ca 1/2 t å gå.

Ved posten er det fin badeplass ( hustre kanskje?) og  grillplass.  Vi kan få omvisning i Elgtårnet som ligg like ved hvis det er av interesse.

 Ruten Fjellstue har lunchservering fra 13.30 til 16.  Pris 350.-. 

Det blir trekning av gavekort, og litt ekstra "småtteri".

Den som vil, kan kjøpe lunch.  Ellers så griller vi og drikk kaffe ved badeplassen. Den enkelte tar med grillmat.

Avreise fra Vinstrahallen kl 11.   Værmeldingen er på "vår side".

Vel møtt til tur i naturskjønne omgivelser.  ( bildet tatt fra grillplassen mot Elgtårnet)