Skitrening Barmark og Allidrett

Postet av Tormod Skilag - Ski den 7. Okt 2019

Haustferien er over, og det betyr at barmarksaktiviteter og allidrett starter opp..

Allidrettsgruppa møter i Barhaug kl 17.30 - 18.30. Aktiviteten er inne i gymsalen.

Langrennsgruppa har følgende opplegg:

Oppstart barmark trening i morgen tirsdag 8/10, oppmøte Barhaug skole kl 18:00.
Dette blir for 2009 årgang å eldre.
Vi tenker en utedel først, så går vi inn i gymsal å avslutter der, ferdig 19:30.
 Ta med refleksvest, treningsklær og sko for ute/inne, samt drikke.

...

 Minner også på felles trening med Sør-Frons gjengen torsdager framover, oppmøte her rullerer mellom Lia, Hardvolsmorka og Barhaug/Kåja.
Første trening er i Lia, oppmøte der torsdag 10/10, kl 18:00.
 Dette også for 2009 årgang å eldre.

 Vel møtt til ny skisesong30 ivrige skiløpere på årets første karusellrenn

Postet av Tormod Skilag - Ski den 5. Feb 2019

Årets første karusellrenn gikk av stabelen i lysløypa i kveld. Det var 30 stk til start. Den yngste på kun 4 år, og den eldste på 13 år. Ivrige skiløpere både i sporet og kuleløypa. Det er moro å se at alle er i aktivitet både før, under og etter rennet.

Ungene på allidretten fikk lov til å starte ballet før de på 8 år og eldre skulle i ilden. Runden de gikk var på 500 meter. Ungene fra 8 år og oppover går fra 1 til 3 km.

Neste karusell er neste tirsdag. Da lar vi startnummeret ligge og fokuserer på skileik i lysløypa. Informasjon om dette legges ut på de forskjellige gruppenes informasjonssider av trenere.

Her er kveldens resultatliste:Vel møtt til en ny fin kveld i lysløypa neste uke.

Kim ErikKarusellrenn 2019

Postet av Tormod Skilag - Ski den 3. Feb 2019

God kveld.Da begynner forholdene i lysløypa og bli bra. Tusen takk til Vidar som har gjort en kjempejobb med den snøen som har kommet.

Med bakgrunn i litt dalende deltagelse på fjorårets karusellrenn gjør vi noen endringer i år. Ny dag blir TIRSDAG. Da legges dette sammen med skileik for allidretten, og trening for det eldste. 

Karusellrennene vil i år bestå av eget renn i lysløypa, fellesrenn på Gålå og skileik i de respektive grupper. ALLE får deltagerpremie og diplom. Deltagerpremien deles ut på første renn som utøveren deltar på.

For egne karusellrenn gjelder følgende:

- Påmelding fra 1720 - 1750.

- Første start klokken 1800.

Oversikt på aktiviteter. (Endringer kan forekomme og vil bli lagt ut på Tormod sin FB side)

5. februar: Karusellrenn i lysløypa, FRISTIL. 

12. februar: Skileik/trening i lysløypa (info deles ut av de respektive trenere)

19. februar: Fellesrenn på Gålå, KLASSISK (egen info kommer senere)

26. februar: Vinterferie

5. mars: Karusellrenn i lysløypa, KLASSISK, skicross

12. mars: Skileik/trening i lysløypa (info deles ut av de respektive trenere) 

19. mars: Karusellrenn i lysløypa, FRISTIL, skicross

26. Mars: Fellesrenn på Gålå, SKICROSS (egen info kommer senere)

31. mars: TORMODRENNET (vær og føre bestemmer tid og sted)


Det vil bli gjennomført en felles avslutning av skisesongen etter påske. Her vil alle få deltagerdiplom, premie etter Tormodrennet. I tillegg vil det bli noen uttrekkspremier blant ALLE som har deltatt på karusellrenn og skileik.

På vegne av styret

Kim Erik Moen (Oppmann skigruppa)

Marie tok sjansen og starta på WANG toppidrett.

Postet av Tormod Skilag - Ski den 29. Jan 2019

Marie har sendt oss et brev hvor hun forteller oss hvorfor hus søkte på Wang og hvordan hun har hatt det så langt. Les mer under bildet.
Etter ungdomsskolen valgte jeg å søke WANG toppidrett. Ikke bare fordi jeg kunne bli god her, men jeg hadde også en mulighet til å få være med andre med den samme interessen. Noe som gjør det mye, mye lettere. Her kunne jeg få trene og måle meg opp mot andre, og ta del i en litt større gruppe enn det jeg har vært vant med før. Det er alltid godt å komme til et miljø der alle vil det samme, og et miljø du kan trives og være den du vil i. 

Jeg har fått muligheten til å bli kjent med så mange nye mennesker og utvikla meg til en bedre langrennsløper. Her på WANG Hamar, har du muligheten til å trene hver dag på skolen. I tillegg kan du også trene på kvelden om du har lyst til det. Du din egen trener som gir deg tett oppfølging på veien. Det er veldig lærerikt og du lærer masse om deg selv ikke minst. 

Jeg anbefaler dette på det sterkeste!

Samtidig går du på en sånn skole, fordi du liker det du holder på med. Ikke sikkert du trener for å bli best, men fordi du nettopp liker det. Det er det som er så fint med WANG. Dette er en skole for alle, og du trenger ikke ha det største målet. Du kan være med for gøy. 

Å gå på Wang toppidrett er akkurat det samme som å gå på en vanlig videregående skole. Bare at du her kan kombinere trening og skole. Skolen legger godt til rette, slik at dette ikke er noe problem. Selve skolen starter 10:45 og varer til 14:50. Mens treningene varer fra 08:00 og utover. Lengden varierer. All lekse gjøres i skoletiden.

Målet mitt er vel generelt å utvikle meg til å bli veldig god langrennsløper. Men får å nå dit må du gjennom en utrolig lang reise. Du må takle både oppturer, og ikke minst alle nedturene. Du må ville satse og prøve. Jeg merker selv at jeg har lært veldig mye om meg selv her på WANG, og at jeg får en så god oppfølging uansett hva det gjelder. Om hva jeg burde trene. Jeg har også lært å sette opp treningsprogram, hvordan jeg skal trene inn mot en konkurranse, teknikk og osv.

Jeg anbefaler de som har lyst til å drive med noe de liker til å søke. Søk og prøv. Det er verdt en sjanse. Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg starta her på WANG.


Siste dag av årets KM

Postet av Tormod Skilag - Ski den 27. Jan 2019

I dag var det siste dag av årets kretsmesterskap. På programmet stod det klassisk fellesstart for 13 år og eldre. Marcus Berget Moen var første mann ut i G13. Han gikk inn til en 15. plass i sin klasse.

Markus Grøthe gikk et strålende løp i dag også. Han ble til slutt nr 8 i sin klasse.

Neste ut var Åsne Sletten i J14. Dette ble en meget jevn batalje. Lenge var det et jevnt felt, men mot slutten var det 4 jenter som skilte seg ut. Åsne leverte et strålende renn, men måtte til slutt ta til takke med den sure 4 plassen. Uansett en strålende innsats.

I G16 var det Eskil og Andreas sin tur. Eskil gikk nok et strålende løp i dag også og ble nr 9. Andreas måtte til slutt gi opp kampen om en pallplass. Han fikk dessverre problemer med en stav, og ble nok hemmet av dette. Det kommer nye sjanser.

Våre 2 siste løpere var Ida i J16 og Marie i K17. Begge 2 gikk god renn. Ida ble til slutt nr 5 og Marie nr 6.

Vi hadde også løpere i de yngre klassene i dag. Johann, Håvard, Sigurd og Simen gikk meget gode renn de også.

Neste renn på programmet er Astridbekken neste helg. Da er det renn nr 2 i GD cupen som gjelder.

Tormod takker alle løpere for en strålende innsats i helgen.

For komplette resultater ser her

Kim ErikEskil Tarud til finalen i KM sprint på Dombås

Postet av Tormod Skilag - Ski den 26. Jan 2019

Første dag av KM på Dombås er ferdig. På programmet stod klassisk sprint. Tormod skilag hadde med 2 løpere i dag. Markus Grøhte i G14 og Eskil  i G16. Markus gikk inn til en fin fin 10. plass i sin klasse.

Eskil gikk videre fra prologen med en 9. plass. Deretter ventet kvartfinalen. Etter solid innsats i kvarten stod semifinalen for tur. I semi'n briljerte han og dermed stod finalen for tur. Eskil gikk til slutt inn på en meget sterk 6. plass. 

Eskil har virkelig tatt store steg denne vinteren. Jeg hadde forøvrig gleden av å være med på en intervall økt med han og resten av gutta/jentene her om dagen, og dere går det unna. 

Link til dagens resultater finner du her.

I morgen fortsetter det med klassisk fellestart for 13 år og eldre. I klassene 8-12 år er det intervallstart klassisk. Startliste for morgendagen ser du her

Vi ønsker alle våre løpere i morgen lykke til.

Kim ErikGD CUP på Skeikampen søndag 6. januar

Postet av Tormod Skilag - Ski den 6. Jan 2019

Årets første GD-cup renn ble gjennomført på Skeikampen i dag. Tormod skilag hadde med 16 løpere til start. Mildvær og lite snø ga en del utfordringer med feste, men etter mye prøving og feiling fikk de aller fleste godt feste i en krevende løype.

Magnus W, Maja og Johann stilte i de yngste klassene.

I G11 ble det dobbelseier til Tormod. Simen tok førsteplassen foran Håvard W. Håvard B.M, Sigurd og Åsmund gikk også meget gode renn.

I G12 gikk Magnus inn til en fin 6.plass (5. plass i cupen)

I G13 ble det også en sterkt 9. plass til Marcus B. Moen (6.plass i cupen)

Markus Grøthe i G14 gikk inn til en sterk 6. plass med 2 fall. Uten dette hadde han nok vært enda nærmere pallen.  

I J14 ble Åsne nr 2 og Vilde nr 4.

Andreas vant G16, mens Eskil fulgte opp med en knallsterk 3. plass. Det må også nevnes at Eskil gikk Skeikamprennet på 27 km i går og ble nr 28 totalt i konkurransen, og vinner i M15-16.

Ida tok en sterk 2. plass i J16.

Som dere ser en meget sterk dagen for alle våre løpere på Skeikampen.