Resultat Hånåhoppløpet

Postet av Tormod Skilag den 23. Sep 2019

Totalvinnerne Magnus og Marie med hver sin vandrepokal I strålende septembersol var det 17 deltagere til start på årets Hånåhoppløp. Raskest opp var Marie Slåen, etterfulgt av Magnus Ringlund og Simen Andersstuen. Marie har vunnet vandrepokalen til odel og eie tidligere, og har nå napp i nummer to, mens Magnus fikk sitt først napp i vandrepokalen. Alle deltagere fikk t-skjorte til premie, i tillegg fikk seniorvinnerne billett til Oktoberfesten, sko til juniorklassene og gavekort til ungdom. Uttrekkspremie var tre ryggsekker.

Resultat Hånåhoppløpet 21.09.2019.xlsx


Magnus, Simen og OlaRapport fra ANDELØPET

Postet av Tormod Skilag den 25. Aug 2019

353 gule ender svømte om kapp i Sula laurdag 24.august.  Det var "om og gjer å kåmå fyrst i mål" og dermed sikre premie til heldig kjøper.  

Bilde viser andeflokken på tur til start 

Sula var akkurat passe stor og passe stri. Starten er gått og vi venter spent på kem som kjem fyrst.  Desverre er det ikkje bilde av  elva full av ender, for alle var så opptatt med å heie, at vi gløymde å knipse.

Det var løypevakt som fulgte endene fra start til mål og sørga for at ingen satte seg fast i  stokker og steiner

Det var 5 stk som tok imot ved mål, så det gjekk ordentleg for seg. Det var 10 stk premier. Pengepremier til dei 5 fyrste, og trøstepremier til dei 5 neste.

Vinnere: 1).3000 kr: Glenn Myhrbakken. 2.) 2000 kr: Liv Haugen. 3) 1000 kr: Åse R Øvreness 4) 500 kr Halgeir Wahlquist. 5) 500 kr: Karen Brenden

Trøtepremier:  6. og 7) Sekk: Espen Dahlen og Ånund Sylte. 8. og 9 )Rumpetaske: Anne Karin Hoksvold og Liv Åse Åsmundstad. 10 ) Trekrus: Tove Lillebråten

Eit stort fiskegarn sørga for å fange opp endene, så ingen havna i Laugen


Alle ender er i mål og "slapper av" etter sortering.

Takk til alle hjelpere , takk til alle som kjøpte and, og støtta klubben.  Dette er kjærkomne kroner i klubbkassa. 

Det var salg av kaffe,brus og kaker.  Avviklinga av løpet gjekk etter planen. Været var "på vår side" også. Ei lita regnskur stressa oss til å ha opp teltet, men den ga seg så fort teltet var oppe

Veldig fin plass å ha målgang på, så  takk til Borgny og Bredo for "lån" av Sula og plassen rundtANDELØP

Postet av Tormod Skilag den 21. Aug 2019

Tormod skilag arrangerer andeløp i Sula  24.august. Starten / Andesleppet er kl 13.

Følg skilting fra "gamle E6", rett nord for Sula.  Det er mulig å kjøpe and helt frem til 10 min før løpet starter. Så siste mulighet vil være ved Sula på løpsdagen.

Premier:

1. 3000 kr

2. 2000 kr

3. 1000 kr

4. 500 kr

5. 500 kr

6. - 10. "gave" premier

Det blir salg av kaffe og kake ved målområdet.

Velkommen til å støtte klubben og et triveleg arrangement.

( OBS.  Har du lyst til å kjøpe and på forhånd, send navn og tlf nr til 98658765.   

Det koster kr 100 pr and.  Beløpet vippses til 118453.   MÅ merkes med Navn og "andeløp" )Bursdag

Postet av Tormod Skilag den 17. Aug 2019

Tormod skilag har hatt bursdag. Det ligg mange gratulasjoner til oss på  facebook.  Tusen takk til alle årvåkne følgere.

Det stemmer at Tormod skilag vart stifta 13.august 1905. Den som stod i spissen var Pål Kluften. Men han hadde mange ivrige medarbeidere ( I jubileumsboka til 75 års dagen er desse nemnt : Olav Larsen, Kristian Grind, Kristian Haugastuen, Ola Stormyren, Ola Løften , og truleg mange fleire.  )

Vi er ikkje så flinke til å markere bursdagen vår. Det har vore feiring ved runde tall, ellers blir dagen forbigått i stillheit...

Det er litt artig å mimre  når ein først "har ordet"

Den første aktiviteten til Tormod var fotball og turn.  Fotballbana var på Dokkalykkja.

Det var arrangert hopprenn i Taarudbakkane, og langrennsarenaen var på forskjellige plasser. ( Grind, ved badstugu, Taarud )

På -70 talet vart det starta med terrengløp og  orientering vart aktuelt,Lysløypa kom. Og Tur-orientering starta opp i 1975.

Badstugu var bygd i 1949. Som kjent måtte den vike når ny E6 kom. Den stod lenge på lagringsplass før den nå har fått ny tomt ved sida av lysløypa.  Badstugu er dermed 70 år i år. Hadde håpa at den ville stå fram i "ny drakt" til bursdagen, men ting tar tid.  Men den blir restaurert og tatt vare på.  Så får vi feire dagen i etterkant  ( det er mange som gjer det) 

Til opplysning så har vi mange jubileumsbøker på lager. Den koster "nesten ingen ting" .

Pr i dag kan Tormod skilag tilby aktiviteter som: Langrenn, hopp, trim, orientering, skiskyting,

( Bildet er av gave vi fekk fra Oppland skikrets til 100 års jubileet )TORMODPRISEN

Postet av Tormod Skilag den 1. Apr 2019


Tormodprisen 2019 gjekk til Atle Kolloen og Per Aasen. Begge to er verdige kandidater. Atle med sin kjempeinnsats siste året i Jordalen.  Per som den trofaste slitar gjennom mange år.

Atle: Forslagsstiller sier det slik :

" Det siste året har det skjedd en formidabel innsats fra mange for å få til de nye hoppbakkene i Jordalen. Dette mest for å skape lokal aktivitet og vi ser allerede mange nye som er kommet, prøvd og opplevd idrettsglede, det er blitt en ny hverdag

For å få til dette er det mange som har bidratt i større og mindre grad, men det har vært en kjernegruppe som mer eller mindre har brukt all mulig tid på dette.  I denne gruppa er Atle Kolloen fra Tormod skilag. Oppvokst på Kvam, bosatt på Vinstra

Han er snekker til vanleg og har brukt alle sin fagkunnskap på å skape et fantastisk anlegg.Han er effektiv og nøyaktig og gir seg ikke før alt er ferdig og perfekt. Han er veldig " selvgående" og når han er på et prosjekt, så veit alle at da blir det gjennomført på best mulig måte.

Har gjort en fenomenal innsats på å skaffe bidrag til anlegget, spesielt i form av tenester og materialer.

Under Hovedlandsrennet hadde han ansvar for tilløpet og sammen med en gjeng  løste dei oppgaven perfekt.  Det har gått med mange dugnadstimer og det er i følge Atle mange som har fortjent både "takk og ære"  ( Så han får dele prisen med familien )" Gratulere så masse fra Tormod skilag

Per: Oppmann takker på denne måten:

" Medlem av orienteringsgruppa,, og har stått på for O-idretten i mange år. Er fast kartsjef , tegner løyper og kopierer kart.  Han er vel på ein måte " født med kompass" i hånda, i og med at familien var aktive O-løpere. Ja mor er faktisk aktiv enda.

Var oppmann for gruppa i mange år. Heldt fram som kartansvarleg etter at han gjekk ut av styret. Den nye oppmann var heilt avhengig av hans kompetanse med O-Cad og karterfaring.

Per er aktivt med på O-løp, deltek både lokalt og reiser også litt rundt, f.eks på KM.  Han er solid til å legge løyper og arrangere løp.  Om det mangler arrangør på eit løp, ja så stiller Per opp og fikser det.  Om ikkje det er nok så pusler han på fritida med å lage nytt kart som vi skal ta i bruk i sommer. Det blir spennende.

Prisen er veldig fortjent."  Gratulere så masse fra Tormod skilag

Bildet er fra Årsmøtet 31.mars 2019

Fra ve. Atle Kolloen , vinner av Tormodprisen.   Så følger 4 stk som går ut av styret:   Even Bekkum,hopp.  Mona Tarud,sekretær.  Torun Kongsli fra valgkomiteen og Lars Wadahl , leder

Innfelt på toppen Per Aasen, vinner av Tormodprisen

Referat frå årsmøtet  kjem seinare.....

Rapport Tormodrennet m/ resultat

Postet av Tormod Skilag den 31. Mar 2019

Det har alltid vore stas å bli klubbmester, Å gå fortare enn alle andre  i klubben var eit høgdepunkt om vinteren.  Kan vel tyde på at det er litt  stas også nå for tida,  

Tormodrennet vart flytta til Gålå , for løypa i Sorperoa smelta rett og slett bort. På Gålå var det kjempefine forhold,  og sol frå nesten skyfri himmel. At det var litt kald vind, la ingen demper på innsatsen.  

29 løpere på start. I tillegg var det ein stor heiagjeng av både store og små. Den største duellen i dag var mellom seniorane Lars og Aksel. Dei gjekk 5 runder a 2 km, hakk i hæl. På oppløpet la Lars inn eit rykk og gjekk inn til seier på 31.49., 10 sek framfor Aksel.   

Her er øvrige resultatSakliste årsmøte i Tormod skilag 2019

Postet av Tormod Skilag den 29. Mar 2019

Årsmøte i Tormod skilag
Sted:  Barhaug skole
Dato 31. mars 2019, kl 19.00.
 
 
 
Årsmøte 2019
• Godkjenning av de stemmeberettigede. 

• Godkjenning av innkallingen og sakliste. 

• Valg av dirigent, sekretær samt 2 representanter til å underskrive protokollen.
 
 
Sakliste
1. Årsmeldinger 

2. Regnskap 

3. Budsjett 

4. Medlemskontingent 

5. Valg 

6. Utdeling av Tormodprisen som i år går til Per Aasen og Atle Kolloen.  


Sakliste Årsmøte 2019.pdf.Tormodrennet flyttes til GÅLÅ

Postet av Tormod Skilag den 27. Mar 2019

Vi har sjekka Yr, og håpa i det lengste at føret i lysløypa skulle halde seg til over rennet. Men det er spådd mange + grader framover. Det blir ei utfordring og masse arbeid med måking og preparering for å få brukbare forhold. Vi har bestemt å flytte rennet til Gålå. Der er det kjempefine forhold. 

Opplegget blir som før bestemt.    Men det blir IKKJE startkontingent

Påmelding frå 11.30. Start 12.  "Vanlige" klasser + trimklasse  

Premieutdeling og servering. Håper riktig mange blir med oss til fjells. Og håper mange vaksne også stiller opp. Det skaper spenning og morro ..... kanskje dukker konkurranseinstinktet opp...?!.

Det er vandrepokaler til vinner i klasser fra 12 år ( f 2007)   Pokalen må vinnes 3 gonger for å få den til odel og eige.  Du som fekk pokal i 2018...husk å lever den inn.

(Bildet er tatt under Hovedlandsrennet i vinter)


Klubbkonkurranse

Postet av Tormod Skilag den 27. Mar 2019

I mange år har Tormod skilag  vore vinnar av klubbkonkurransen mellom Fronskommunane. I år er det Sør-Fron, Harpefoss og Tormod som har konkurrert.  Det har vore avvikla 2 renn ( 1 vart avlyst pga kulde)

Reglane er enkle: Den som har flest løpere på start, vinn ein sjekk på 2000 kr.

I år vart Sør-Fron vinnar. Vi må berre gratulere.  

Vi stiller sterkare neste år !! Det har desse ivrige Tormodgutta "bestemt"Tormodrennet 2019

Postet av Tormod Skilag den 26. Mar 2019

Velkommen til Tormodrennet .

Ein  tradisjon  vi har hatt i "alle" år . Dette er klubbmesterskap  og sosial samling  for klubbens medlemmer.  

I " gamle dågå " var Tormodrennet høgdepunkt i bygda. Da stilte alle opp, enten som løper eller tilskuer . Om kvelden var det skiseksa, og det eksisterar  mange flotte prologer fra den tida. Prologen var ei skildring av alt og alle , om livet i bygda og meire til..... ( litt mimring  må til ) 

Håper på stort frammøte på Tormodrennet 2019 også. Det er spådd bra vær. Løypa held seg bra, men det er litt bart der den krysser veg, så der måker vi litt. 

Det blir arrangert søndag 31, mars kl 12.   ( Husk å fløtja klokka natt til søndag.... 1 t. fram )  

Påmelding fra 11.30.   Startkontingent kr 50.-   kr 100 for familie ( 2 og fleire)

Plass: Lysløypa.   

Alle som har vandrepokaler må huske og levere dei inn.  Pokalane må vinnes 3 gonger før du får den til odel og eige.  

Det blir grilling, kaffe, saft og meire til....

Håper at mange / alle vaksne også stiller opp og går ei runde . Kan hende du blir vinner av ein  uttrekkspremie .    Ungane kan kose seg i leikeanlegget medan du går ei runde.

Velkommen !
Karusellrenn 19.mars

Postet av Tormod Skilag den 20. Mar 2019

God stemning og fine forhold i lysløypa. På start var det 14  ivrige løpere fra 4 til 12 år. Her er dokumentasjon !!

Klare til start, på rekke og rad.

Etter målgang er det godt med litt i livet. Her er det både saft,frukt kaffe og Yt. Berre å forsyne seg.

Om DU lurer på resultatlista så er den hengt opp på startbua i lysløypa
Medlemskontingent 2019

Postet av Tormod Skilag den 15. Mar 2019

Medlemskontingent for 2019 er nå sendt ut til alle registrerte medlemmer.

Kontingentkravet er sendt elektronisk via e-post og Min idrett. I tillegg vil du få en papirversjon i postkassa i løpet av de nermeste dagene.

For familiemedlemskap er det samme kontingentkravet sendt til alle som inngår i familiemedlemskapet, men det skal kun betales en gang. 

Hvis du er medlem og ikke har mottatt krav om medlemskontingent ber vi deg ta kontakt med oss på post@tormodskilag.no så vi kan få rettet opp i det.

For nye medlemmer som ønsker å melde seg inn finner du link til innmeldingsskjema oppe til høyre på framsida til Tormod skilag.

Ta også kontakt hvis det er noe feil med fakturaen slik som:

 • Feil i navn eller e-postadresse
 • Hvis det mangler medlemmer i familiemedlemskapet
 • Feil medlemskap
 • ...

(Vi er klar over at det står 2018 under Avgift/kontingent, men dette er altså kontingenten for 2019)

 

Takk til alle som bidrar til at vil kan gi et godt aktivitetstilbud til barn og unge i midtdalen.Innkalling til årsmøte 2019

Postet av Tormod Skilag den 15. Mar 2019

Årsmøte i Tormod skilag blir avholdt 31. mars kl 19 på Barhaug skole. 

Saker til årsmøte må sendes så snart som mulig.

Se innkalling her:Innkalling årsmøte 2019.pdf


1 Kommentar

Tormodprisen 2019

Postet av Tormod Skilag den 14. Mar 2019

Denne prisen vart oppretta i 1986 og hadde følgjande statuttar:

Tormodprisen kan gå til:

* Personer med gode idear som har ført til auka aktivitet inna laget siste år

* Slitaren, som gjennom fleire år har gjort ein innsats for Tormod skilag, ofte i det skjulte,bak kulissene

*Andre, som på ein eller annan måte har gjort seg fortjent til ein slik pris

Framfor kvart årsmøte blir medlemmar i Tormod skilag oppfordra til å komme med forslag på kandidat til prisen. Forslag skal leverast leiaren i laget - og prisen blir utdelt på årsmøtet. Prisen går til den som får flest stemmer.

Du finn oversikt over alle som har fått prisen her på heimesida, under overskriften "OM OSS" , 27 stk i alt har til nå fått prisen. Enkelte år er det ikkje kome inn forslag, og derfor er ikkje prisen utdelt da.

Årsmøtet er planlagt til 31.mars. Da må vi ha DITT  forslag før 24.mars

Oppfordrer alle medlemmer til å komme med forslag. Kven utmerkar seg,-- kven er usynleg slitar,-- kven gjer sitt til at du trivs i Tormod,-- i det heile tatt, sjå deg rundt, tenk deg om og send forslag. Det er mange der ute som fortjener å bli satt pris på.
Resultat karusellrenn 5.mars

Postet av Tormod Skilag den 6. Mar 2019

Nysnø, nykjørte løyper og veldig fine  forhold i lysløypa. 20 topp motiverte løpere i alderen 4-11 år på start. Dei som er større hadde finpuss av formen på Gålå før GD cup til helga. Andre hadde langtur og forbereder seg til stafett i Holmenkollen.

Her er kveldens resultater:


Karusellrenn i Sorperoa

Postet av Tormod Skilag den 4. Mar 2019

Nå er VM i Zeefeldt avslutta. Hovedlandsrennet på Gålå og i Jordalen er avslutta.

Men,....... Karusellrenna i Sorperoa held fram. Og nå er de spådd "ny vinter" med minusgrader og snø, så da held vi fram med karusell så lenge vi har føre....

Så møt opp på Prestgardsjordet tysdag 5.mars. Påmelding fra 17.30.  Start kl 18.

Etter rennet kan du gjerne leike deg i skileikanlegget.

Vil samtidig gratulere Ida Kristine Ringlund, Andreas Sletten og Eskild Tarud med kjempefin innsats på Hovedlandsrennet på Gålå i helga.  

Kanskje dei dukkar opp på kveldens karusell ???. 
Tormod trenger flere frivillige

Postet av Tormod Skilag den 23. Jan 2019


Tormod skilag har som mål å legge til rette for at medlemmene skal ha de beste muligheter til å drive med sin aktivitet. Dette får vi til ved at mesteparten av aktiviteten i forbindelse med driften av idrettslaget er basert på frivillighet og at medlemskontingenten går tilbake til medlemmene blant annet i form av innkjøp av utstyr, refusjon for påmeldingsavgifter og reiseutgifter i forbindelse med renn.

Tormod skilag er medeier i Gålå idrettsarena som har en både lysløype og skiskytteranlegg i tillegg til et stort og moderne klubbhus. Tormod skilag bruker dette anlegget til trening og renn flittig i de periodene forholdene ikke tillater aktivitet i Sorperoa. Gålå idrettsanlegg har lenge hatt ambisjoner om å få realisert et nytt hoppanlegg, og i januar 2019 ble Jorddalen hopp Tinde Arena offisielt åpnet. 

Gålå idrettsanlegg er tildelt Hovedlandsrennet i langrenn, hopp og kombinert for 2019, 1.- 3. mars. Det er ventet over 800 startende.

De store arrangementene vi er med på å arrangere på Gålå er en viktig inntektskilde for idrettslagene og dette er det største arrangementet Tormod skilag har vært med å arrangere.Vi trenger derfor flere frivillige til funksjoner som:

 • Parkeringsvakter
 • Løypevakter
 • Tidtaking (brikkesjekk, startere, tidtakere)
 • Arena (rigging og tilrettelegging)
 • Service 
 • Servering (tilbereding og servering)
 • Vask
 • Premieutdeling
 • Diverse