Årsmelding for skiskyting sesongen 2015/16

Postet av Tormod Skilag den 17. Mar 2016

Skiskyttergruppa har base for trening i Taarudstugu skiskytteranlegg som ligg i nordre del av lysløypa på Taarud sin eiendom. Anlegget fra 1985 har 6 selvanvisende skiver som er snorbetjent fra standplass, og en varmebu. Skytebanen skal politigodkjennes hver tredje år, og er nå godkjent til 05.10.2019. Gjeldende skytebaneinstruks er revidert og sendt politiet for godkjenning.

Gruppa har 9 rekruttgevær og fire lasergevær til utlån for medlemmene.

Det er en liten, men aktiv gruppe med 9 utøvere som består av både gutter og jenter i alderen 11 til 17 år.

Dette er en kombinasjonsidrett som krever innsats av utøvere, men også god oppfølging av foreldre, spesielt på grunn av håndtering av våpen. Dette samarbeidet fungerer veldig godt.

Trener i år har vært Jan Petter Eide.

Trening

I sommerhalvåret har det ikke vært organisert fellestrening i skiskyttergruppa. Fellestreningene kom ikke i gang før i slutten av oktober. Torsdager i høst og vinter har det vært kombinasjonstrening i anlegget. Før snøen kom, var det trening på barmark med løping/kondisjon og skyting. Når snøen kom ble det kombinasjonstrening på ski. Vi har også benyttet skiskytteranlegget på Gålå noen treningskvelder før det ble snøforhold i anlegget vårt.

Tirsdager er det trening tilpasset årstiden sammen med skigruppa.

Det har ikke vært deltakere på kretssamlinger denne sesongen.

Konkurranse

Klubbrennet ble arrangert 10. mars 2015.

Det har også i år vært en aktiv sesong med deltakelse av Tormodløpere i flere skiskytterrenn. For løpere i Oppland SSK er det EXEL-cup for aldersgruppene 11 til 16 år. Her har Tormodløperne flere gode resultater, og sammenlagtseieren er ikke avgjort enda. Det har også vært deltakelse i KM, ØM og Bendit Skiskytterfestival med gode resultater.

Våpen

Rekruttvåpnene har vært utlånt hele tiden. ANSCHUTZ seniorgeværet er fortsatt ikke solgt.

Vi har gått til anskaffelse av et rekruttvåpen til, da interessen var stor i høst.

Lasergeværene er delvis ute til lån, men har ikke vært brukt i organisert trening. De har derimot vært utlånt til flere skoler og 17. mai-komiteen, i håp om rekruttering.

I januar ble det avholdt sikkerhetskurs for alle aktive utøvere med foreldre. Dette kurset avholdes årlig for å friske opp standplassregler, våpenloven og håndtering av våpen. Sikkerhetskurs er obligatorisk for å kunne låne våpen av klubben.

Videre arbeid blir å ta vare på de utøverne som er aktive i dag. Miljøet er godt i gruppa.

Vi må motivere utøverne til å delta på kretssamlinger. Dette er lærerikt, samtidig som man blir kjent med andre i kretsen.


Takk til utøvere, foreldre, trener og hjelpere for samarbeidet i en aktiv sesong .


Lagleder skiskyting, Ingrid Myhre


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.