Bursdag

Postet av Tormod Skilag den 17. Aug 2019

Tormod skilag har hatt bursdag. Det ligg mange gratulasjoner til oss på  facebook.  Tusen takk til alle årvåkne følgere.

Det stemmer at Tormod skilag vart stifta 13.august 1905. Den som stod i spissen var Pål Kluften. Men han hadde mange ivrige medarbeidere ( I jubileumsboka til 75 års dagen er desse nemnt : Olav Larsen, Kristian Grind, Kristian Haugastuen, Ola Stormyren, Ola Løften , og truleg mange fleire.  )

Vi er ikkje så flinke til å markere bursdagen vår. Det har vore feiring ved runde tall, ellers blir dagen forbigått i stillheit...

Det er litt artig å mimre  når ein først "har ordet"

Den første aktiviteten til Tormod var fotball og turn.  Fotballbana var på Dokkalykkja.

Det var arrangert hopprenn i Taarudbakkane, og langrennsarenaen var på forskjellige plasser. ( Grind, ved badstugu, Taarud )

På -70 talet vart det starta med terrengløp og  orientering vart aktuelt,Lysløypa kom. Og Tur-orientering starta opp i 1975.

Badstugu var bygd i 1949. Som kjent måtte den vike når ny E6 kom. Den stod lenge på lagringsplass før den nå har fått ny tomt ved sida av lysløypa.  Badstugu er dermed 70 år i år. Hadde håpa at den ville stå fram i "ny drakt" til bursdagen, men ting tar tid.  Men den blir restaurert og tatt vare på.  Så får vi feire dagen i etterkant  ( det er mange som gjer det) 

Til opplysning så har vi mange jubileumsbøker på lager. Den koster "nesten ingen ting" .

Pr i dag kan Tormod skilag tilby aktiviteter som: Langrenn, hopp, trim, orientering, skiskyting,

( Bildet er av gave vi fekk fra Oppland skikrets til 100 års jubileet )


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.