Siste fellestur

Postet av Tormod Skilag den 27. Aug 2018

Bilde fra toppen av Elbjørshaugen,

Heidalsmuen, Ruten og andre topper rundt oss var dekt av eit kvitt pudder i dag. 

Datoen er 26.august og siste fellestur til Ukens O-post. Turmål var Ramstjønn.  5 stk vart med på turen fra Vinstra, 1 kjørte via Slangen og gjekk inn til tjønna. Mange var nok skremt av ruskeværet fra morgonen av. Men det klårna opp og vart heilt topp.

Vi kjørte via Skåbu, og var innom Elbjørshaugen før vi kjørte vidare til Ruten og Ramstjønn. Vi tok kafferast her i fin haustsol. Og på siste turen er det tradisjon for å dele ut /trekke  litt overraskelser. Slik vart det i år også. Mange vinnere var ikkje med på turen. Ser du navnet ditt her, kan du ta kontakt.

Gavekort kr 500 fra Sport-1: Solvor Eide.  

Tursett: Marie Underdalshaugen. 

Trekopp: Tea Holen, Iver Holen, Halvor,Sigrid og Torger Masseng. Ane Oline Rønshaugen

Lysstav: Tea Holen

Bilde: Fra naustet ved Ramstjønn. 

Enkelte avslutta med lunch på Ruten Fjellstue og klypping av 6 poster ved Tjyrubua. Det vart ein topp dag og masse frisk luft

Det går fort til Tur-O postane skal ned att. Vi forlenger fristen til 16. sept, Da starter vi å ta ned att postane. Alt må vera fjerna før elgjakta 25.sept.   Men du har enda god tid om du mangler postklypp.   




Siste fellestur til "Ukens post" for i år

Postet av Tormod Skilag den 23. Aug 2018

Søndag 26. aug er siste fellesturen. Turmål er Ramstjønn (post49) ved Ruten Fjellstue. Regner med at vi kjører "om Skåbu" og stopper for å ta turen oppom Elbjørshaugen ( post 39 )

Så videre til Ruten. Vi har fått lov å parkere inne på området. Stien til tjønna går ned nord for husa på Ruten. Ca 1/2 t å gå.

Ved posten er det fin badeplass ( hustre kanskje?) og  grillplass.  Vi kan få omvisning i Elgtårnet som ligg like ved hvis det er av interesse.

 Ruten Fjellstue har lunchservering fra 13.30 til 16.  Pris 350.-. 

Det blir trekning av gavekort, og litt ekstra "småtteri".

Den som vil, kan kjøpe lunch.  Ellers så griller vi og drikk kaffe ved badeplassen. Den enkelte tar med grillmat.

Avreise fra Vinstrahallen kl 11.   Værmeldingen er på "vår side".

Vel møtt til tur i naturskjønne omgivelser.  ( bildet tatt fra grillplassen mot Elgtårnet)



Jørgenbue - Ukens O - post

Postet av Tormod Skilag den 22. Aug 2018

Det er etterlyst informasjon om turperler. Tør påsta at dette er ei av dei. 40 min å gå fra parkeringa på Mysuseter. Følger raudmerka løype mot Raphamn. Stien mot Jørgenbu er merka med ein fin J. Bua ligg på ei bergehylle. Du må "klatre" opp og da åpner landskapet seg mot Rondane og Høvringen. Magisk

Turen den 21.august samla 13 stk. Var veldig fint haustvær og Rondane var som å sitja og sjå på eit maleri.Har ikkje lagt ut bilder fra toppen. Du må nesten ta turen for å få denne magiske opplevelsen. Vi kosa oss vel og lenge med kaffe, medbrakt niste og muffins frå Janne. Takk for turen



Takk for turen

Postet av Tormod Skilag den 15. Aug 2018

Triveleg tur i fint haustvær. (14.aug ) Turen gjekk frå Kleivbrua, via skogsvegen og rundt om Åkroken der vi klypte post 56. Videre til gapahuken på Furuli der vi hadde kaffepause. Her var post 55. Ein lett rundtur på god sti. 10 stk var med.

Neste tur 21.aug er til Mysuseter og Jørgenbu. Vi har bestemt å reise fra Hallen kl 17. Det er ca 1 t å kjøre og det kan bli mørkt/skumt for oss. Håper du blir med. Turen er lett, +/- 1/2 time å gå. Og så er det panoramautsikt til Rondane



Rapport fra fellestur til Skårslåhaugen

Postet av Tormod Skilag den 8. Aug 2018

17 stk var med på tur til Skårslåhaugen. Her er vi samla rundt post 33 og vi er snart i mål.      Totalt har vi vore innom 6 poster. Ole Kristian var trygg turleder, er lommekjent i området og hadde litt historikk å spe på med. Turen blir meir spennnande da. Åse gjekk sist og passa på at ingen gjekk seg bort. 

Avslutta med lang kafferast ved Bleikmyra . Triveleg tur med topp turvær.   Takk for følgje.!

Neste tur, tysdag 14.aug : Turmål Åkroken og Furuli - Øldalen



Haustsesongen

Postet av Tormod Skilag den 6. Aug 2018

Etter løpet på Tunebuhaugen 20.juni. Ivrig diskusjon om vegvalg .  

Vi har så vidt starta på august, og det betyr at vi dreg i gang att med litt O-program. Vil tru at mange har benytta finværet til turer i skog og mark for å klyppe poster. Det er enda masse tid til postplukking. Heilt til 10-15.sept. Da starter elgjakta og postane må fjernes.

Men før den tid har vi fellestur til Skårslåhaugen (7.aug) Åkroken og Furuli ( 14.aug), Jørgenbue (21.aug). Avslutning ved Ramstjønn 26.aug (søndag , avreise kl 11)

Vi har att mange O-løp, fyrst ut er det på Lomsetra den 15.aug. Vil berre minne om at det er enkel løype for nybegynnere i tillegg til litt meir utfordring for " viderekomne"

Det har vore stille med innslag på heimesida i sommer, greitt å ha litt feire også.

Men vi har ikkje hatt heilt ferie fra aktiviteter, O-karusellen har gått sin gang med løp kvar onsdag til og med 4.juli.

Det løpet som dreg mest løpere er uten tvil Heidalsdilten og Myggklasken, med hhv 90 og 85 på start. Datoen var 13. og 14.juli. Det er utruleg artig å arrangere når så mange stiller opp. Mange o-interesserte familier planlegg ferien sin etter plasser der det er løp. Ekstra artig når bl.a "gamle"O-løpere som Øystein Weltzien legg turen til våre kanter. Og vi blir mektig imponert over vinnertida til Svenske Marus Millegård... 6 km på 34.44. Nr 2 var Njål E Melby på 39.34... Ikkje verst det heller.

Frå samlingsplass ved Melingen 15.juli