KM Fellesstart - Snauhaugen

Postet av Tormod Skilag - Skiskyting den 22. Jan 2017

I skiskyting er det ei klasse for 10år og yngre som er 'nybegynnerklasse'. Men fra 11 år er det full konkurranse og det innebærer også fellesstart. I J15 stilte Synne Letrud og i G15 stilte Laurits og John Stokkevåg Eide.

Ut fra start tok Vegard Thon fra Østre Slidre oppskriftsmessig ledelsen i ensom majestet i G15. Guttene går 3x2km med 2 skytinger. Inn til første skyting kom Thon først inn, men resten av feltet samlet bare 100m bak. Thon pådrar seg ei runde og mister dermed ledelsen til Tobias Alm som får fullt hus. John får også bare ei runde og kommer dermed ut i 'andre' gruppe med løpere. Laurits får to runder og går ut ca 20 sek etter John. Guttene holder posisjonene sine på mellomrunden og det er klart for andre og avgjørende skyting. Her fyller Alme igjen og Thon får 2 runder, dermed er det tilnærmet avgjort om gull og sølv. John kommer inn med ei gruppe på 3 løpere der alle får 2 runder og de er klare for et rotterace på siste runden. Her holder John andreplassen sin og disse tre går også nesten inn bronseplassen, men mangler 4 sekunder. John blir nr. 4 og Laurits nr. 7 i årets KM for Oppland.

J15 går 2-1-2km med to skytinger. Her tok Eivor Melbybråten ledelsen og når ho får kun ei runde sammenlagt, 1-0, så er det ingen av de andre som klarer å tukte henne nå for tiden i langrennssporet. Synne startet veldig bra med fullt hus på første skyting, men i dag fungerte rett og slett ikke kroppen. Ho måtte avbryte ut i mellomrunden. Slik skjer og jeg vet at Synne kommer sterkere tilbake.

Resultat KM-fellesstart

Snauhaugsprinten-Gullsportcup

Postet av Tormod Skilag - Skiskyting den 21. Jan 2017

Synne Letrud, John Stokkevåg Eide og Laurits Stokkevåg Eide hadde tatt turen til Dokka for å delta på de 5. rennet i cupen. I dag var det fenomenale forhold. -2 grader, kald snø og topp skyteforhold! Innskytinga gikk topp for alle tre og vi gledet oss til start.

Synne gikk først ut av vår. Og med hele 4 treff på første skyting så lå ho veldig godt an ut på mellomrunden. På andre skyting ble nok spenninga litt for stor og ho pådro seg 4 runder. Men Synne gikk et veldig bra renn i dag og i dag viste Synne litt av det ho kan, slik ho presterer på trening. Når det blir klaff på begge skytingene i konkurranse blir dette veldig gøy:-)

I G15 gikk Laurits først ut og med kun en runde på hver skyting visste vi at dette ville bli ei bra plassering. Laurits holdt oppe farten også på siste runden og det holdt til en 5. plass i mål.

John startet sist av vår. Han pådro seg 2 runder på første skyting, men hadde 'konkurrentkompis' Lars fra Østre Toten foran seg og innen synsrekkevidde slik at de to strafferundene gikk veldig fort:-) Når han da tar 5 rett ned på siste skyting og går ut sammen med to jevne konkurrenter i sporet på siste runden ble det et skikkelig race og stor fart.

John fikk med dette beste plassering blant våre i dag på en 4. plass i G15.

I morgen er det fellesstart så da tar vi turen til Dokka igjen, vi gleder oss:-)

Resultater Snauhaugsprinten

Vingromrennet - KM Normal

For 15 og 16 åringer arrangeres det Gullsport-cup som går over 7 renn. Vingromrennet, som lørdag er normalprogram og søndag sprint, var begge en del av cupen. Her stilte alle våre løpere i disse klassene til start. I J15 stilte Synne Letrud, Maria Røssummoen og Sofie Solberg Killi. I G15 stilte John Stokkevåg Eide og Laurits Stokkevåg Eide.

Lørdagens Normal var også årets KM for denne distansen.