Tormod Skilag - Orientering

Tormod Skilag - Orientering

Finn Fram dagen og Dølakarusell

Postet av Tormod Skilag - Orientering den 15. Mai 2019

Nå går det slag i slag med orientering.

Tysdag 14.mai avslutta vi gate-o-løp sesongen . Gate-o-løp "bytta navn" til Finn Fram dagen og eit litt anna opplegg. Vi hadde stjerneorientering. Det foregjekk på den måten at løperen får kart med berre 1 post på. Så må du inn til målområdet og få nytt kart med ny post, osv.  I alt 6 poster var det i dag. Det var valgfritt kor mange poster du ville ta.   Premier til alle. Og uttrekkspremie blant dei vaksne

Været var strålande. Det var i alt 24 barn, 15 vaksne , 5 hjelpere + 2 som stod for grilling og servering. 

I tillegg var det ei lita ekstraoppgave som gjekk ut på å finne " 5 feil" plassert  rundt omkrng på Høgmolykkja.

( f.eks appelsin i eit tre,  furukongler i ei bjørk, søppel på bakken.mm )  Takk til alle som møtte opp, Nå held vi fram med Dølakarusellen....

Onsdag 15. var det Tormod som var arrangør for  Dølakarusellen. Her er det mest vaksne som møter, men må presisere at det alltid er løyper for nybegynnere, så alle som har tid og lyst til å prøve orientering , er hjerteleg velkomne. 

På start var det kun 11 stk, men alle  hadde kompassnålå rett innstilt , og alle fekk seg ei god treningsøkt.

Etter løpet vanker det saft,kaffe og kaker, og ein god prat om vegvalg, og evt bommer


Det er vår i Sorperoa !!

Postet av Tormod Skilag - Orientering den 23. Apr 2019

Høgmolykkja var full av glade barn- og vaksne tysdag kvelden 23.april.  I alt 50 stk var i aksjon når O-sesongen starta opp med gate-o-løp i Sorperoa. 

Alle hadde kompassnåla rett innstilt og alle fant postane som var plassert rundt omkring i nærområdet.

Temperaturen var i løpet av dagen ca 20 pluss, litt kjøligere på kvelden, men det er da fortsatt april !!

Det er artig å vera arrangør når folk møter opp. Vel møtt neste tysdag,...samme tid, samme sted. 
Gate orientering i Sorperoa

Postet av Tormod Skilag - Orientering den 8. Apr 2019

Vinteren er på hell , og da er det tid for å finne fram joggesko , kart og kompass. Det nærmer seg tid for å prøve seg på gateorientering att. Vi har 5 års jubileum i år. Dette opplegget har vore så populært at vi gjer det i år også.  Velkommen til alle, store og små.  Det blir satt ut poster rundt-omkring i Sorperoa. Det er enkel orientering, med svært liten sjanse for å "rote seg bort"

Kan bruke sykkel

Vi har hatt tradisjon for å starte 1. tysdag etter påske. Det gjer vi i år også. Tysdag 23.april er vi klar. Møteplass og start ved Høgmolykkja. Påmelding fra 17.30 . Start "når du er klar" mellom 18 og 18.30.

Vi har hjelpere på plass så det blir anledning til å få litt veiledning.

I år blir det arr 4 løp ( 23/4, 30/4, 7/5  med avslutning og premieutdeling 14/4 )

(Bildet er tatt 7.apr 2018. Det er nok mindre snø nå )
O-gruppa avslutter sesongen

Postet av Tormod Skilag - Orientering den 27. Nov 2018

Utdeling av merker og diplomer vart desverre forsinka i år.  Men fortvil ikkje. Alle som har levert inn klyppekort for årets Tur-O skal få sine utmerkelser.

Det blir ikkje tradisjonell klubbkveld.

Men vi tenner bål på Høgmolykkja, serverer gløgg og pepperkaker og leverer ut diplomer,merker og plaketter. Og pokal til vinner av " Tormod's tur-o pris". + gavekort

Datoen er 1.desember. Stikk innom mellom kl 12 og 14.

Trekning av gavekort gjer vi på forhånd. Vinner får beskjed.

Velkommen

Haustsesongen

Postet av Tormod Skilag - Orientering den 6. Aug 2018

Etter løpet på Tunebuhaugen 20.juni. Ivrig diskusjon om vegvalg .  

Vi har så vidt starta på august, og det betyr at vi dreg i gang att med litt O-program. Vil tru at mange har benytta finværet til turer i skog og mark for å klyppe poster. Det er enda masse tid til postplukking. Heilt til 10-15.sept. Da starter elgjakta og postane må fjernes.

Men før den tid har vi fellestur til Skårslåhaugen (7.aug) Åkroken og Furuli ( 14.aug), Jørgenbue (21.aug). Avslutning ved Ramstjønn 26.aug (søndag , avreise kl 11)

Vi har att mange O-løp, fyrst ut er det på Lomsetra den 15.aug. Vil berre minne om at det er enkel løype for nybegynnere i tillegg til litt meir utfordring for " viderekomne"

Det har vore stille med innslag på heimesida i sommer, greitt å ha litt feire også.

Men vi har ikkje hatt heilt ferie fra aktiviteter, O-karusellen har gått sin gang med løp kvar onsdag til og med 4.juli.

Det løpet som dreg mest løpere er uten tvil Heidalsdilten og Myggklasken, med hhv 90 og 85 på start. Datoen var 13. og 14.juli. Det er utruleg artig å arrangere når så mange stiller opp. Mange o-interesserte familier planlegg ferien sin etter plasser der det er løp. Ekstra artig når bl.a "gamle"O-løpere som Øystein Weltzien legg turen til våre kanter. Og vi blir mektig imponert over vinnertida til Svenske Marus Millegård... 6 km på 34.44. Nr 2 var Njål E Melby på 39.34... Ikkje verst det heller.

Frå samlingsplass ved Melingen 15.juli
Levert av IdrettenOnline