Bursdag

Postet av Tormod Skilag den 17. Aug 2019

Tormod skilag har hatt bursdag. Det ligg mange gratulasjoner til oss på  facebook.  Tusen takk til alle årvåkne følgere.

Det stemmer at Tormod skilag vart stifta 13.august 1905. Den som stod i spissen var Pål Kluften. Men han hadde mange ivrige medarbeidere ( I jubileumsboka til 75 års dagen er desse nemnt : Olav Larsen, Kristian Grind, Kristian Haugastuen, Ola Stormyren, Ola Løften , og truleg mange fleire.  )

Vi er ikkje så flinke til å markere bursdagen vår. Det har vore feiring ved runde tall, ellers blir dagen forbigått i stillheit...

Det er litt artig å mimre  når ein først "har ordet"

Den første aktiviteten til Tormod var fotball og turn.  Fotballbana var på Dokkalykkja.

Det var arrangert hopprenn i Taarudbakkane, og langrennsarenaen var på forskjellige plasser. ( Grind, ved badstugu, Taarud )

På -70 talet vart det starta med terrengløp og  orientering vart aktuelt,Lysløypa kom. Og Tur-orientering starta opp i 1975.

Badstugu var bygd i 1949. Som kjent måtte den vike når ny E6 kom. Den stod lenge på lagringsplass før den nå har fått ny tomt ved sida av lysløypa.  Badstugu er dermed 70 år i år. Hadde håpa at den ville stå fram i "ny drakt" til bursdagen, men ting tar tid.  Men den blir restaurert og tatt vare på.  Så får vi feire dagen i etterkant  ( det er mange som gjer det) 

Til opplysning så har vi mange jubileumsbøker på lager. Den koster "nesten ingen ting" .

Pr i dag kan Tormod skilag tilby aktiviteter som: Langrenn, hopp, trim, orientering, skiskyting,

( Bildet er av gave vi fekk fra Oppland skikrets til 100 års jubileet )TORMODPRISEN

Postet av Tormod Skilag den 1. Apr 2019


Tormodprisen 2019 gjekk til Atle Kolloen og Per Aasen. Begge to er verdige kandidater. Atle med sin kjempeinnsats siste året i Jordalen.  Per som den trofaste slitar gjennom mange år.

Atle: Forslagsstiller sier det slik :

" Det siste året har det skjedd en formidabel innsats fra mange for å få til de nye hoppbakkene i Jordalen. Dette mest for å skape lokal aktivitet og vi ser allerede mange nye som er kommet, prøvd og opplevd idrettsglede, det er blitt en ny hverdag

For å få til dette er det mange som har bidratt i større og mindre grad, men det har vært en kjernegruppe som mer eller mindre har brukt all mulig tid på dette.  I denne gruppa er Atle Kolloen fra Tormod skilag. Oppvokst på Kvam, bosatt på Vinstra

Han er snekker til vanleg og har brukt alle sin fagkunnskap på å skape et fantastisk anlegg.Han er effektiv og nøyaktig og gir seg ikke før alt er ferdig og perfekt. Han er veldig " selvgående" og når han er på et prosjekt, så veit alle at da blir det gjennomført på best mulig måte.

Har gjort en fenomenal innsats på å skaffe bidrag til anlegget, spesielt i form av tenester og materialer.

Under Hovedlandsrennet hadde han ansvar for tilløpet og sammen med en gjeng  løste dei oppgaven perfekt.  Det har gått med mange dugnadstimer og det er i følge Atle mange som har fortjent både "takk og ære"  ( Så han får dele prisen med familien )" Gratulere så masse fra Tormod skilag

Per: Oppmann takker på denne måten:

" Medlem av orienteringsgruppa,, og har stått på for O-idretten i mange år. Er fast kartsjef , tegner løyper og kopierer kart.  Han er vel på ein måte " født med kompass" i hånda, i og med at familien var aktive O-løpere. Ja mor er faktisk aktiv enda.

Var oppmann for gruppa i mange år. Heldt fram som kartansvarleg etter at han gjekk ut av styret. Den nye oppmann var heilt avhengig av hans kompetanse med O-Cad og karterfaring.

Per er aktivt med på O-løp, deltek både lokalt og reiser også litt rundt, f.eks på KM.  Han er solid til å legge løyper og arrangere løp.  Om det mangler arrangør på eit løp, ja så stiller Per opp og fikser det.  Om ikkje det er nok så pusler han på fritida med å lage nytt kart som vi skal ta i bruk i sommer. Det blir spennende.

Prisen er veldig fortjent."  Gratulere så masse fra Tormod skilag

Bildet er fra Årsmøtet 31.mars 2019

Fra ve. Atle Kolloen , vinner av Tormodprisen.   Så følger 4 stk som går ut av styret:   Even Bekkum,hopp.  Mona Tarud,sekretær.  Torun Kongsli fra valgkomiteen og Lars Wadahl , leder

Innfelt på toppen Per Aasen, vinner av Tormodprisen

Referat frå årsmøtet  kjem seinare.....

Rapport Tormodrennet m/ resultat

Postet av Tormod Skilag den 31. Mar 2019

Det har alltid vore stas å bli klubbmester, Å gå fortare enn alle andre  i klubben var eit høgdepunkt om vinteren.  Kan vel tyde på at det er litt  stas også nå for tida,  

Tormodrennet vart flytta til Gålå , for løypa i Sorperoa smelta rett og slett bort. På Gålå var det kjempefine forhold,  og sol frå nesten skyfri himmel. At det var litt kald vind, la ingen demper på innsatsen.  

29 løpere på start. I tillegg var det ein stor heiagjeng av både store og små. Den største duellen i dag var mellom seniorane Lars og Aksel. Dei gjekk 5 runder a 2 km, hakk i hæl. På oppløpet la Lars inn eit rykk og gjekk inn til seier på 31.49., 10 sek framfor Aksel.   

Her er øvrige resultatSakliste årsmøte i Tormod skilag 2019

Postet av Tormod Skilag den 29. Mar 2019

Årsmøte i Tormod skilag
Sted:  Barhaug skole
Dato 31. mars 2019, kl 19.00.
 
 
 
Årsmøte 2019
• Godkjenning av de stemmeberettigede. 

• Godkjenning av innkallingen og sakliste. 

• Valg av dirigent, sekretær samt 2 representanter til å underskrive protokollen.
 
 
Sakliste
1. Årsmeldinger 

2. Regnskap 

3. Budsjett 

4. Medlemskontingent 

5. Valg 

6. Utdeling av Tormodprisen som i år går til Per Aasen og Atle Kolloen.  


Sakliste Årsmøte 2019.pdf.Tormodrennet flyttes til GÅLÅ

Postet av Tormod Skilag den 27. Mar 2019

Vi har sjekka Yr, og håpa i det lengste at føret i lysløypa skulle halde seg til over rennet. Men det er spådd mange + grader framover. Det blir ei utfordring og masse arbeid med måking og preparering for å få brukbare forhold. Vi har bestemt å flytte rennet til Gålå. Der er det kjempefine forhold. 

Opplegget blir som før bestemt.    Men det blir IKKJE startkontingent

Påmelding frå 11.30. Start 12.  "Vanlige" klasser + trimklasse  

Premieutdeling og servering. Håper riktig mange blir med oss til fjells. Og håper mange vaksne også stiller opp. Det skaper spenning og morro ..... kanskje dukker konkurranseinstinktet opp...?!.

Det er vandrepokaler til vinner i klasser fra 12 år ( f 2007)   Pokalen må vinnes 3 gonger for å få den til odel og eige.  Du som fekk pokal i 2018...husk å lever den inn.

(Bildet er tatt under Hovedlandsrennet i vinter)


Levert av IdrettenOnline