Minneord Kirsten Larsen

Postet av Tormod Skilag den 10. Nov 2018

Æresmedlem Kirsten Larsen er død. Ho var født 2/10-41 og døde 22/10-18

"Vår" Kirsten, Tormod skilag's  stå-på-person gjennom mange år er borte.

Vi som fekk lære å kjenne Kirsten, sit att med  mange, mange gode og morsomme minner.

Å beskrive kva Kirsten har betydd for lokalsamfunnet og Tormod skilag spesielt er ikkje lett å få til med få ord.

Ho var primus motor og aktiv innafor orientering, langrenn og trim fra tidleg på -70 talet. Ho var trenar og leia bl.a innetreninga for langrenn på Barhaug i mange år. Ho gjekk Birkebeineren og var med på utallige fjellturer. Alltid på plass som hjelper på karusellrenn. Alltid blid og kjapp i replikken

Ei periode var ho løypesjef, og tok oppgava svært alvorleg. I lysløypa, i bakken opp frå elva der alle gjekk fiskebein danna det seg ein kul i midten. Der gjekk Kirsten med hakke og spade og jevna utover. På 50 års dagen sin vart ho hedra med eit skilt der. Denne bakken er for alltid " Kirstenbakken".

Mange trimdamer har hatt gleda av å gå fjelltur i hop med Kirsten. Ho hadde alltid  det "vesle ekstra" i sekken. Det kunne vera nøtter, sjokolade og tørre sokker som ho delte ut om nokon skulle mangle det. Ho passa alltid på hyppige drikkepauser, så ingen gjekk tom.

Ho var kanskje ikkje klar over kva ho betydde for dei gamle den tida ho kjørte post. Var det ikkje lys i glaset der ho for, fekk ho sjekka ut at alt var ok før ho kjørte vidare.  For Tormod var ho ein ressurs når div. post og info skulle ut ( Husk dette var før SMS og heimeside) Ho var kjent i bygda og var sjåfør på postrunda

Ho var glad i badstua, og møtte opp kvar fredag. Det var ikkje berre "lauging", men ein sosial møteplass der vi løyste mange verdensproblem.

Ho var aktiv i Vinstra musikklag, og sluntra aldri unna ei øving utan grunn.

Kirsten du var unik. Takk for alle gode minner.Allidrett

Postet av Tormod Skilag den 6. Nov 2018

Vi har kommet godt i gang med allidretten i høst. Vi har vært 3 ganger ute, i kveld så vart det innelek i gymsalen, se bilder. 23 barn deltok, veldig bra oppmøte ! Hvis det er flere som har lyst til å bli med så møt opp på Barhaug tysdager kl. 17.30. Det er egen messengergruppe for foreldrene der vi legg ut info om kveldens trening er inne eller ute. Resultater og bilder fra Hånåhoppløpet 13.10.2018

Postet av Tormod Skilag den 18. Okt 2018

I årets jubileumsløp var det 31 påmeldte deltagere. Sport1 var med som sponsor, og dermed ble premiene høynet.

Alle deltagere fikk premie i form av gavekort fra Sport1.

Vinnere av vandrepokalene ble i år som i fjor, Marie Slåen og Oliver Plassen Brandvold. De vant henholdsvis dameklassen og herreklassen.

Resultat Hånåhoppløpet 13.10.2018.xlsx
Etterlysing

Postet av Tormod Skilag den 15. Okt 2018

Gave fra Oppland skikrets til 100 års jubileet i 2005

Ein skigard... gave fra Redval Budsberg til 90 års jubileet i 1995. ( Ole Steinar Holten var leder da )

Nå er badstugu flytta og arbeidet med restaurering er i gang.   Vi planlegg å samle Tormod's historie her i eit lite museum. Vi har gavepremier,lagpremier, bilder osv....som ligg på lageret og ventar på å koma fram att i lyset.

Vi går nå ut med etterlysing av konkrete ting som " er på avveie" og som vi håper DU kan hjelpe oss å finne att. I tillegg har vi heller ikkje klart å oppspore premieskapet som i si tid var på Sorperoa Handel. Kan DU hjelpe oss ??

Sjå bilder.

DUGNAD

Postet av Tormod Skilag den 14. Okt 2018

Vi treng hjelp !!

Det blir ein liten dugnad på badstugu mandag 15.okt fra kl 16.

Arbeidsoppgaver: Renske bort rester av jord på taket og fjerne " alt som "flagrer". 

Har stige, men ta med litt redskap ( krafse, brekkjern, hammer .)  Ta med kopp

Levert av IdrettenOnline